udomačen tiger
Mačja karakterna kombinatorika
Kako kombinirate mačje karakterje in katere kombinacije predlagate ali pa se vam obnesejo doma?
Dva igriva, hiperaktivna mladiča skupaj? En razgrajač in en mirnejši, en dominanten in en malo bolj zadržan? Mirni k mirnim, plašni k plašnim ali plašni k pogumnim, ne pa dominantnim?
Sama se izogam predlaganju, da bi posvojitelji posvojili enega dominantnega in njegovo plašno senco, ker se po mojih dosedanjih izkušnjah "senca" povsem karakterno razcveti, če ju ločiš in se posvetiš plašnemu posebej.
In pa kombinacijam, kjer bi k izredno dominantnemu mačku / mački, pripeljali drugega, po možnosti odraslega ali polodraslega mačka ali mačko z dominantnimi tendencami.
Se mi zdi, da bi znala biti zanimiva tema, torej na dan z besedo o čarovniških skrivnostih pri mačjem parčkanju, trojčkanju itd.

ali ena mačka vpliva na to, kako se druga razume z ljudi (npr. postane manj plašna) pa ne vem, pri nas pomoje glavno vlogo igra to, da sem jaz skoz doma z njimi in se posledično veliko ukvarjam z vsako posebej.
). K takim pašejo skulirane in samozavestne muce (po domače: ne j..., pa če se oni postavi na glavo, piha, diha in se repenči). Če oddajaš plašno/zadržano/nežno muco nikoli ne veš, v kaj se bo razvila, ko bo manj konkurence, ali je sploh ne bo. Zame so precejšnja loterija (zadeneš, ali pa bogato fališ), ker presenetijo, da verjet ne moreš. Je pa bolj zanesljivo, če staroselec ne obstaja. Dva razbojnika skupaj: zakaj pa ne, če so posvojitelji iz pravega testa in sta razbojnika uravnotežena. En "norc" in en "samo igriv": po moje slabo, sicer pa opazovanje med igro pove dosti o kombinaciji. Mali otroci pri hiši: obvezno samozavestna muca.