Stran 1 od 1

24.09. - delovna sobota

OdgovorObjavljeno: Če sep 29, 2016 9:44 pm
Napisal/-a oaza88
Lokacija Hotemaže:
iskanje legla, ki ga je brezvestna ženska (vpričo svojega otroka) zavrgla na odmaknjenem mestu v Hotemažah (prijavo smo seveda podali), nas je pripeljalo na kmetijo z 8 mačkami. Stari deda mi je kar direkt povedal, kako se stvari streže.... :girlsad: Malo sem se pogovorila z njim in je potem le pristal na to, da samice odrešimo stalnih gonitev in kotenja in samce stalnih pretepov in bojev zanje. Seveda brez stroškov zanje, ker sicer bi še naprej delal tako, kot vsa ta leta in kot je delal že njegov oče in ded...
Razen ene mačke, ki jo je domači sin lahko zagrabil in dal v box, smo jih ujeli v živolovke. 6 odraslih je bilo po R/R in S/K označenih vrnjenih na lokacijo. 2 mladiča sta imela vsak po eno tačko hudo poškodovano, možno, da so ju v rani mladosti pogrizle podgane. Ostala bosta pod našim okriljem.
Stara babi nam je enkrat proti koncu prinesla 30 eur, je rekla "mal` za malco". Za ta denar, pa seveda bomo še malo primaknili zraven, smo naročili brikete za mačke.
V nedeljo po akciji sem se ponovno oglasila na kmetiji. Mačke so bile vse "na broju", deda jih je zelo pohvalil, koliko miši da so mu prinesle, in kako so zdaj lepše in bolj pridne.

Lokacija Bela:
dobrosrčna najditeljica nas je obvestila o prijaznem mladem odraslem mačkonu, ki se je začel pojavljat v njeni bližini. Plan je bil - poštimat in poiskat mu nov dom. Plan je v celoti izpolnjen - muc je poštiman, Fiv +, svoj dom pa je dobil kar pri zlati najditeljici, ki je bila ves čas od trenutka, ko nas je kontaktirala, zelo kooperativna in sploh super. Čimveč takih... :angel:

Lokacija Cerklje:
mačja družina, -ata, mama, 3 mali. Tamali so ostali v skrbništvu pod našim okriljem - viewtopic.php?f=49&t=12773 - ata in mama R/R, S/K in označena vrnjena. Lastnik je nekaj prispeval k stroškom veterine.

Za prvi vtis en kolaž:
Slika

Re: 24.09. - delovna sobota

OdgovorObjavljeno: Če sep 29, 2016 9:58 pm
Napisal/-a oaza88
Dodatno k lokaciji Cerklje:
par dni kasneje je bila ujeta in poštimana še ena breja samica in označena vrnjena na lokacijo.

Re: 24.09. - delovna sobota

OdgovorObjavljeno: Pe sep 30, 2016 8:11 am
Napisal/-a Coprnica Zofka
oaza88 je napisal/-a:Seveda brez stropkov zanje, ker sicer bi še naprej delal tako, kot vsa ta leta in kot je delal že njegov oče in ded...

:girlsad: :girlsad: Lubiboh, pa to je za zjokat.

Bravo in poklon za dobro delo (pride pa še papir in €€€). Tele poštimane mace sicer mogoče tega še ne vejo, ampak tole je bilo najboljše, kar se jim je lahko zgodilo.

Re: 24.09. - delovna sobota

OdgovorObjavljeno: Pe sep 30, 2016 12:23 pm
Napisal/-a Trixi
:clap:

Re: 24.09. - delovna sobota

OdgovorObjavljeno: Pe sep 30, 2016 1:09 pm
Napisal/-a gipsy
Čestitke, še posebej za prvo lokacijo, ki res ni bila mačji kašelj. :)