MajaT je napisal/-a:Nisem klicala za Dono, ker že imam 4 mačke. Zelo si želim tako mačko, kot je Dona, vendar so moje muce že malce v letih, in tega morda ne bi dobro prenesle. Dobro vem, kakšne so siamke, jo ima prijateljica. Zato bi me vsi vaši napadi, moraliziranje in pametovanje o mačji naravi - kot da sem 5 let star otrok, ki prvič vidi mačko - morali pravzaprav spravljati v smeh, pa me žalostijo. Kolikor so že mačji ljudje lahko super in prijetni, med ljudmi težko najdeš bolj neprijetne ljudi kot so tisti mačji ljubitelji, ki se jim je malce odpeljalo in sovražijo vse ljudi, ki se z njimi ne strinjajo. Ker tukaj ste res neverjetni v tem, kako se popolnoma vsi z vsem strinjate drug z drugim.
Trije moji prijatelji so neuspešno želeli posvojiti mačke preko Mačje hiše (mačke precej bolj običajnega izgleda, kot je Dona), in so naleteli na telefonsko zaj*** s strani MH. Pa te ljudi poznam, in vem, da bi dobro skrbeli za muce. Je bilo že nekaj časa nazaj, in ne bom razkrivala njihovih imen tukaj. Sem si pa zapomnila njihovo izkušnjo. Nato so vsi vzeli muce preko podarimo.si - brez zaj***, muce so zdrave, vsi srečni in zadovoljni. Zelo lepo skrbijo zanje. Zakaj se niso oglasili tukaj? Rekli so, da nima smisla, ker bi jih člani foruma popljuvali do nezavesti – kot ste mene. Zato se ljudje ne oglašajo tukaj – si pa zapomnijo izkušnjo in o njej povejo naprej.
Oglasila sem se zato, ker sta me raskurila dva helenina stavka v topiku o Doni - v svojem postu sem ta stavka citirala, vendar je gospa pri prenosu mojih postov svoja stavka zbrisala in se sploh ne vidi, na kaj je letel moj post. Kako pripravno.
Dvignite roko tisti, ki svojih mačk NISTE izbrali glede na videz. A vsi ste jih dvignili? Zakaj pa potem v topiku z vašimi slikami vidim takšne mačje lepotice - črna dolga dlaka, ena je morda celo pasemska srebrna-nekaj, spet dolgodlaka, trikolorka (jaz še nikoli nisem v živo videla take mačke, kar pomeni, da so pri nas redke)... Aja, vsi ste povsem slučajno in z zavezanimi očmi izbrali prav take precej manj običajne mačke. Hipokriti na kvadrat.
Kako pa naj nekdo izbere mačko preko interneta, če ne preko slike - edinega podatka, ki ga ima o njej? A naj preko modema zavoha njen karakter? In ko smo že pri karakterju - kot da v kakšnih dveh tednih, ki jih neka bolj posebna mačka preživi v skrbništvu, vi vidite njen karakter. Japajade. Sem imela dovolj mačk v življenju, da vem, kako dolgo traja, da ugotoviš, kakšen je mačji karakter, zato je to, da skrbnica pravi, kako v dveh tednih al pa še manj "vidi" pravi mačji karakter in zato "ve" kdo bo pravi človek zanjo, popolna oslarija. Sem imela mačko, ki se je v prejšnji hiši (kjer je bilo več mačk) tepla, grizla, uničevala pohištvo.. pri meni je bila kot majhni cartljivi medvedek, ni uničila ni role papirja, nič. Očitno sem jo jaz razumela in ji dala to, kar je rabila. Kaj bi torej njena prejšnja lastnica lahko rekla o njej? Da je divja, nesocializirana, napadalna mačka... in bi se popolnoma zmotila. Pri meni je bila ta muca do konca svojega življenja edina, in je bila mila in zlata kot angelček. Toliko o tem, kako skrbnice "natančno vejo", kakšna je neka mačka po karakterju!
Še nekaj o bolj "dizajnerskih" mačkah, kot jim vi pravite - poznam nekaj ljudi s pasemskimi mačkami, in NITI EDEN nima takšnega odnosa, kot ga tu opisujete, češ da mačko kupijo zato, da lepo paše k pohištvu. Jaz ne vem v kakšnem izkrivljenem svetu vi živite, toda tudi ljudje, ki imajo pasemske mačke lahko do njih čutijo iskreno, globoko in pristno ljubezen! In te mačke so ravno tako polnovredne mačke kot en navaden tiger in vredne iste ljubezni in skrbi. Ljudje s pasemskimi mačkami, ki jih poznam, zanje ljubeče skrbijo in vem, da jih imajo srčno radi. Ne vem zakaj bi jih morali obsojati zaradi tega, ker si izberejo mačko določenih značilnosti. A se ljudje ne zaljubljamo drug v drugega TUDI zaradi vizualnega izgleda? Saj celotna narava deluje na tak način, tudi živali se lišpajo druga za drugo. Sem pa že na večih forumih naletela na takšno vihanje nosu lastnikov nepasemskih mačk, češ kakšni grozni ljudje so to, ki si kupijo tako mačko. Človek nima besed... in škoda časa bi bilo, če bi jih iskal za take ljudi.