čvekava papiga
Zobki
, Ziggy ima pa v ustni votlini pravo katastrofo praktično vse je vneto. Dobila sem stomadine gel s katerim moram mazat dvakrat na dan, poleg tega bo treba zobe začet umivat (priznam, tega do zdaj nisem počela..) Veterinarka pravi, da je u bistvu bolj malo možnosti da bo to pomagalo in da bo posledično treba izpulit prav vse zobe, pa še potem ni garancije da bodo dlesni zdrave, ker gre za nek virus ki lahko znova izbruhne ob padcu imunskega sistema ali čem podobnem. Jaz si zdaj vsega tega sploh ne predstavljam, nisem vedela da je to pri mačkah tak problem pa se pojavlja baje pri veliki večini mačk.. Ima pa zaradi tega tudi povečane bezgavke. Sicer je in pije normalno, je pa res bolj koščen ampak to je že celo življenje, ima pa 3.80kg tako da se mi niti ne zdi katastrofalno, glede na to da je Liči predebel pa ima 5.5kg.Izkušnje, nasveti..?

) se zdi tole malo pretirano od tvoje veterinarke.
Je pa hotela že na dan operacije zvečer jesti brikete, ampak ji nisem pustila, da se ji ne bi šivana mesta preveč razbolela. Vsi mački brez zob za katere vem, brez težav jedo brikete, sej jih tako ali tako tudi tisti z zobmi večinoma goltajo.
Imel je 3 leta, najden kot mladič, od takrat na kvalitetnih briketih (do enega leta pri najditeljici, potem pri nas), ko sem opazila, da mu smrdi iz gobčka, pa hujšat je začel (prej je bil "rahlo okrogel"
, pa dolg in visok je, tako da nisem niti takoj opazila). RES ne bi pričakovala kaj takega. No, kamen je bil povsod, dlesni vnete, grozno.