nevidna bolha
Bi ali nebi tretjega
Končno sem zorganiziral jutri, da ga skušam ujeti in dati kastrirat (najbrž na Gmajnice, eventuelno v katero od drugih klinik). Je že res skrajni čas.
A kaj z revežem potem?
Imam stanovanje cca 60 kv.m. in dva mačka - enega 11 let in enega slabe 3 let starega (tudi ex prostoživečega izpod balkona),
ki sem ga vzel gor pred dvema letoma. Ta ''star'' ga je lepo sprejel, mlajši pa je sploh totalno navezan nanj.
Ta novega zunanjega sem zdaj imel namen vrniti nazaj, a kaj ko je izredno prijazen - do ljudi, drugih mačkov in psov – za zunanje življenje verjetno preveč prijazen.
Čepi na avtih pod balkonom (oz. oknom) in najbrž hoče kar gor. Kar hodi za mano, prede, šel bi kar v blok, zlezel mi je celo v avto.
Moja dva ga gledata z zanimanjem, brez sovraštva. Torej juti mora pasti odločitev. Ali naj ga poskusim prinesti gor (če bo z njim seveda o.k. oz. če bo FELV in FIV negativen, brez mikrosporije itd.)
Ali je stanovanje dovolj veliko za trojico? Kaj naj naredim ,če doma zbliževanje ne bo šlo - ga vrniti pod balkon na parkirišče?
''Ta stari'' večkrat rabi mir (devet let je bil edini maček) in hočem, da bo imel zadovoljno starost. Ja, bomo videli - kakšna izkušnja ali nasvet bo pa prišel prav.