V središču

Živali niso darilo (članek MH)


Moderator: renata

Uporabniški avatar

admin
admin

Prispevkov: 2128

Pridružen: So avg 14, 2010 11:14 pm

Kraj: Maribor

Odgovor Po dec 16, 2013 6:56 pm

Živali niso darilo (članek MH)

Otroci si vso leto želijo srčkanega kužka, malo muco ali mehkega zajčka, starši pa se v božičnem času pogosto vdajo in otroku uresničijo željo. Ob vprašanju zakaj so v svoj dom sprejeli žival, veliko staršev prizna "Sin/hčera si je tako zelo želel/a."

In kaj se zgodi s temi simpatičnimi kosmatinci, ko otrok izgubi zanimanje? Za žival morajo skrbeti starši, ki kmalu ugotovijo, da je žival prevelika obveznost. Tako veliko muckov in kužkov svoj topel dom zamenja za prepolno zavetišče ali pa preprosto ostanejo nekje na cesti, prepuščeni sami sebi.

Živali so živa bitja, ki enako kot ljudje, potrebujejo ljubezen, toplino in skrbnost. Žival je odgovornost in ne igrača, ki se jo po uporabi zavrže. Preden podležete otrokovim željam, dobro premislite ali ste pripravljeni za hišnega ljubljenčka skrbeti do konca njegovega življenja (pri psih in mačkah je to lahko 15+ let), mu omogočati zdravo in kvalitetno bivanje ter nuditi vso potrebno veterinarsko oskrbo. Če niste, ne nasedajte solzam v očeh in ganljivim prošnjam.

Če si otrok resnično želi imeti žival, vi pa na obveznost niste pripravljeni, lahko v njegovem imenu sklenete posvojitev na daljavo in vsak mesec z donacijo pomagate izbranemu mucku. Tako boste pomagali brezdomni živali in osrečili otroka, ki mu bo veliko pomenilo, da pomaga brezdomni živali.

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 7013

Pridružen: Po feb 07, 2011 7:24 am

Odgovor Po dec 16, 2013 9:55 pm

Re: Živali niso darilo (članek MH)

:goodpost:

Ne vem kje že sem prebrala, mogoče je bilo celo na tem forumu, da so neki starši otroku, ki si je želel žival, najprej kupili plišasto in jo je moral otrok tri mesece vsak dan hraniti, voziti ven, čistiti za njo itd.
To je dober test če je otrok pripravljen skrbeti za žival.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Prispevkov: 407

Pridružen: Ne mar 18, 2012 8:01 pm

Kraj: Ljubljana

Odgovor To dec 17, 2013 11:49 am

Re: Živali niso darilo (članek MH)

MM, huda fora! Kot otrok sem si strašno želela kužka. Z mami sva se o tem pogovarjali kako leto, brali sva literaturo, članke, knjige o vzgoji, negi, itd. Preden sva psa dokončno izbrali, sem morala napisati kakšni dve strani svojih obveznosti do nove živalce - po točkah - kako ga bom vozila na sprehod, šla z njim v pasjo šolo, ga hranila, negovala, itd. Stara sem bila 9 let, seveda mi je pri obveznostih pomagala mami, ampak večino sem potem res opravljala sama. Spomnim se, da so mi takrat meseci šli strašno počasi, ker sem si res želela puhasto bitje večje od hrčka, ampak ko je kuža končno prišel, sem bila nanj zelo dobro pripravljena.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 2971

Pridružen: Ne apr 10, 2011 5:15 pm

Odgovor To dec 17, 2013 4:11 pm

Re: Živali niso darilo (članek MH)

Vedno ampak res vedno se morajo tudi starsi zavedati, da bo zival clan cele druzine, cetudi samo otrok skrbi zanj. Ce pride nov otrok v druzino, skrbijo starsi zanj, ampak radi ga morajo imeti vsi in sprejeti ga tudi morajo vsi, ce je potreba, pomagajo zanj skrbeti vsi- otroci, starsi in stari starsi. Enako mora biti pri zivalci. Ce so starsi proti, otrok sam ne zmore, vseeno kako dobro je pripravljen nanjo.
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

Vrni se na Članki, letaki

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.