plašen zajček
Muce, ki iščejo dom.
Moderatorji: helena, renata, gipsy, Bela šapa, Trixi
plašen zajček
nevidna bolha
da njihovega ne morejo navadit....tako da - vedno bosta dva tabora, kar je v sloveniji itak modus vivendi;) nehajmo se kregat, verjetno vsak ravna tako, kot verjame, da je prav...mnenje pa verjetno najhitreje spremeniš preko osebne izkušnje (ne razumem tistih, ki jim je povozilo žnj mačkov, pa še kar...)
Od 2004 imam 2 mačji sestrici, ki sta izključno notranji in ... ni lepšega občutka kot to, da vedno veš, kje je tvoja mačka in da je na varnem in da je vse ok z njo. Po toliko letih strahu (ma ne vem niti, zakaj nam ni prišlo na misel, da bi imeli mačke ves čas notri?? No, sedaj imata starša tudi dva muca, in sta notranja, nič več zunanja, tako da je vse nas krepko izučilo) je ta občutek čudovit.
Se ni vredno kregat - ne bodo razumeli, pa pika. 

čvekava papiga
.... ne vem kaj naj naredim ... pošljem hčero iz avta, da kontrolira moje parkiranje, ki se srečno konča. Muci so zaupljivi in radovedni - kateri mladi macki pa niso???? In ... rajši sploh ne pomislim ...kaj vse se jim lahko zunaj zgodi! Me je začel bolet želodec ob misli na to , da lastniki sploh ne vedo kje in kaj počno njihovi muci. Verjetno sploh niso od istega lastnika (različnih velikosti) in so se le našli zunaj, da se lahko skupaj igrajo. Vprašanje tudi je, če se mogoče tako v čredo združeni in morda zelo oddaljeni od doma sploh še znajo vrnit domov... Pa tolk kjutkani....
Ni dajal ravno vtisa "srečnega svobodnega"
, se je prestrašeno plazil ob hiši....
) pove kako "mučim" moji živalci, ker jima ne omogočam "svobode".
udomačen tiger
čvekava papiga
nevidna bolha

zvesti pes
Pa se sprašujete, zakaj notranje bivanje. Le zakaj? Če ne bi bilo fajn, ne vem, če bi zunanje mačke hodile in cele večere zijala pasle na šipah. 
udomačen tiger

udomačen tiger
Kraj: Ljubljana
nevidna bolha
AjBeLePu je napisal/-a:Zakaj pa ne obvestita zavetišča o tem?
tako da je odvisno od vsakega posameznika, da ravna, kot misli, da je najbolj prav (eni mene celo zmerjajo, "ker mačke so za svobodo"). in nekateri še vedno rabijo izkušnjo, da jim povozi 10 mačk v 4 letih
preden si premislijo...
čvekava papiga
udomačen tiger
Many&Lena je napisal/-a:...i..malecki lepo rastejo - imajo kake 8 tednov sedaj, pravijo,d a jih bodo poskušali oddati, muco pa sterilizirati in obdržati. A mislite, da jim lahko (mislim tko nežno nevsiljivo) dam še kak dober nasvet?
zvesti pes
Penny je napisal/-a:3 zunanje prostoživeče mačke, sicer plašne in boječe, hodijo k nam ljubosumno in poželjivo gledat, kako se ma naša notranja fajn. Še posebej ena, zelo vztrajna trikolorka, ravnokar sedi že kakšno uro tukaj in gleda notri. Jo bi posnela, pa se mi glih baterija od fotoaparata polne. Vsak dan pride in gleda notri. Se z našo gledata in ena drugo mlatita čez šipo.

udomačen tiger
kako je lepa.
Jaz bi jo kar težko samo gledala. 
udomačen tiger
Danes, v črni kroniki piše, da je v okolici Murske Sobote na cesto pritekla mačka - direktno v prednje kolo kolesarja, kamor se je zagozdila, 71 letni kolesar je padel in umrl.
udomačen tiger

nevidna bolha

Blo nas je prav smešno videt, 2 punce, 1 tip in malo črno ščene na povodcu. Odprli smo vrata od stanovanja in enostavno pustili, da muca sama razišče in gre tja, kamor hoče. Avtomatsko je šla po stopnicah dol, vsak štuk je prevohala do zadjega vogala. Ko je prišla do pritličja je šla avtomatsko do vhodnih vrat. Mi smo jih samo odprli, naprej je šla sama. Ko pa je prišla ven, na beton, pa je bil prvi šok. Sploh ni več vedla, kaj bi. Malo se je obotavljala, kam bi šla, potem pa je kr krenila na levo, proti koncu bloka. Po 10m je že začela iskati vhod nazah v blok (skozi kletna okna), po 15 pa se ji je že čisto sfrtajčkalo. in smo se vsi trije spogledali, jo vzeli v naročje in enostavno odnesli nazaj gor. Nikoli več ni niti povohala vhodnih vrat, prav vidi se ji, kako je srečna, da je varna med 4 stenami, najrajši sicer poležava pred okni, ma nima čisto nobene tendence, da bi šla kej ven raziskovat.
nevidna bolha

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov