V središču

lokacija Srednja Bela, 4.11.2016


Moderatorji: jernejch, oaza88

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 14464

Pridružen: Sr sep 08, 2010 9:29 pm

Odgovor To jan 03, 2017 11:19 am

lokacija Srednja Bela, 4.11.2016

Taki smo - delamo, hvalit se pa ne znamo :O No pa to ni prav, danes popravljam napako :)

Konec oktobra smo dobili sporočilo o lokaciji, na kateri naj bi se nahajalo čez 20 mačkov: “Danes sem šla na Belo h gospodu, ki ima okrog 20 muckov, niti sam ne ve točno, koliko. V glavnem so črni in nekaj svetlo sivih, predvsem so mladiči od spomladi, eno leglo pa so jesenski, ki so še majhni. Videti so zdravi, le en jesenski mladiček ima zalepljene učke, samo en uček ima delno odprt. Gospod je rekel, da je dal oglas že 5 x v Gorenjski glas, pa je samo en gospod poklical, pa se ni odločil, ko je slišal, da so v glavnem črni. Tudi sam ve, da je šlo to čez mejo in je rekel, da ne ve več, kaj, da se je že zanimal, da jih bo moral dati evtanizirati. Pravi, da jim vsak teden kupi 2 platoja konzerv in brikete, zato tudi že zaradi stroškov ne zmore več.”

Pri taki situaciji je treba nemudoma pomagati, sicer postane nevzdržna, mačk pa je samo še več. To smo tudi naredili, a najprej šli pogledat stanje na teren.

Poročilo in načrt za lovljenje sta bila naslednja:
“Bilo je prav grozno. Prideva tja, greva do gospoda in gremo skupaj v rastlinjak, gospod odpre konzervo in usuje se horda mačk, prav horda 99 % črnih mačk .... grozljiv prizor, res - čeprav so mački lepi, eni prav čudoviti, jih je bilo količinsko toliko, da moj želodec ni prav dobro prenesel. Ene 20, raje kakšen več. Gospodu sem pustila 20 kg Sanabele za odrasle, ki nam jih je donirala Nataša (Bešter, op. a.) od prodaje kapic.
Gospod živi skromno, je pa dobrega srca in brihtne glave. Hrani jih 2x dnevno, zjutraj in zvečer. Zmenili smo se, da jih bo v četrtek nahranil samo zjutraj, potem pa šele v petek, ko pridemo na lokacijo, hrano direkt v bokse. Ocenjujem, da se jih bo 3/4 dalo ujet v bokse, tako da jih moramo imeti čim več. Seveda imejmo s sabo tudi vse živolovke, samo res prosim oz. predlagam, da se jih najprej poskusi ujet čim več na bokse, sicer se bodo razbežali in smo opleli.
Pa konzerv ne pozabite, ker res planejo na mokro hrano, pa Poli salamo za vsak slučaj.
Odrasli so vsi črni + 1 siv dolgodlak, ki se drži bolj posebej, ta ima eno oko precej vneto, od starejših mladičev je en sivo tigrast. Potem sta še 2 mladiča, stara 2, 5 - 3 mesece, 1 črn in 1 sivo tigrast. Njiju bo vzela ena od prostovoljk k sebi, pri njej sta že dva s te lokacije, en črn srebrnček s svileno dlako in totalno zahirana uboga sestrica, siva - izgleda, kot da je iz drugega legla in kakšen mesec mlajša, pa gospod zatrjuje, da so vsi 4 iz istega legla. Ima razjede po ustih in težko papa. Ampak papa in je živahna in vse OK, samo pobrat se mora pa bo.
Gospoda bomo v sredo še enkrat poklicali, za vsak slučaj, da ga spomnimo glede hranjenja, sicer pa velja: začnemo v petek ob 8h.”

Slika

Slika

In smo začele. V petek, 4. novembra, smo se zbrale, in ob 9:34 je prišlo prvo sporočilo - ujetih jih je že 17!
Ob 11:15 - ujetih 19!
Slika

Slika

In končno poročilo: Veterinarsko urejenih 19 mačk, od tega 15 črnih (od tega nekaj črnih srebrnčic oz. črnih srebrnčkov). Dva mladiča, sestrici od tistih dveh sivih, že prej ujetih na tej lokaciji, sta ostala pod našim okriljem. En siv mladič, malo večji, plašen, gre k neki družini. Vrnjenih je bilo 16 odraslih mačk.

Pa naprej? Gospoda bomo redno spremljali, naročili smo mu pa tudi, da nam mora nemudoma sporočiti, če opazi kako novo mačko z neoznačenim ušesom, da takoj ukrepamo, sicer bo kmalu mačk še več.PS. Kako pa se res konča urejanje take lokacije? Z razkuževanjem boksov in živolovk, se razume. Kot je napisala ena od petkovih udeleženk akcije: “Pa še ena behind the scenes ... pa to sploh niso vsi, samo del, mislim, da 13. Razkuževanje boksov je bil super izkoristek prostega časa ta vikend...”
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 5300

Pridružen: Sr sep 08, 2010 11:21 pm

Odgovor To jan 03, 2017 11:45 am

Re: lokacija Srednja Bela, 4.11.2016

Brez besed ... itak. :(
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix

Vrni se na Naše delo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.