nevidna bolha
Punčka
Pričakovati je bilo, da bo trajalo kar nekaj časa, da se naju s partnerko Špelo navadi. Prijazna ga. Janja (začasna skrbnica) je povedala, da lahko, da se nama ne bo pustila pobožati tam do meseca, če ne več.
Špela je bila cel delovni teden doma, tako da je imela čez dan "družbo."
1. dan - 15.1.
Prva destinacija ob prihodu je bil kot pod kuhinjskimi elementi, kar je bilo za pričakovati. Z mehkimi metodami sva jo poizkusila privabiti ven, pa seveda ni šlo. Pustila sva jo pri miru, nisva jo morila s slikanjem etc. Od daleč sta si jo prišli z zanimanjem ogledovati njeni novi sestrici, mlajša Mika in starejša Kitty.
2. dan - 16.1.
Poizkusila sva vzpostaviti kakšen stik. Približala sva se ji z rokami toliko, da naju je povohala - malo je zapihala, potem je bilo pa ok. Nič kritičnega.
Do večera ni prišla izpod kuhinjskih elementov. Zvečer, ko sem šel na WC (ob najinem spodnjem WC-ju ga imajo tudi muce), je bila pa takole:
Pozitivno presenečenje! Seveda je nisva motila. Kasneje ponoči, ko sem obešal perilo, je bila v likalnici (soba blizu WC-ja) takole:
3. dan - 17.1.
V torej zjutraj je bila seveda spet pod kuhinjskimi elementi. Čez dan sva se ji dala malo povohati, jaz pa sem ji ponudil malo masla na prstu, ki ga je z veseljem polizala
Takole me je presenetila v noči iz torka na sredo, ko sem šel v kuhinjo po kozarec vode:
4. in 5. dan - 18.-19.1.
V sredo in četrtek se je že bolj pogumno gibala po stanovanju. Malce je ratala že predrzna, hehe. Zaenkrat se pobožati ni pustila, nisva niti poizkušala.
6. dan - 20.1.
No, v petek pa se je zgodil... Po mojem mnenju kar manjši čudež! Ko sem bil v službi, je Špela Punčki dala jesti z roke - in je jedla. Nekaj ur za tem me je klicala, da se božata, da se punčka drgne, mijavka in na polno traktorira. Noro, še posebej za tako plašno muco! V navalu navdušenja sem poklical tudi go. Janjo in ji srečno novico sporočil kar preko telefona
No, Punčka je imela rada tudi svojega novega ati-ja. Dokaz si lahko pogledate na spodnjem videu. Posneto v petek ponoči.
Punčka se boža z novim atijem: http://www.youtube.com/watch?v=r6U9uNQZRbo
7. dan - 21.1.
V soboto zjutraj smo bili že takole komot na kuhinjskem stolu:
8. dan - 22.1.
Včeraj, v nedeljo zvečer je gospa že vehementno skakala po naših rožah ter skakala (in praskala) po kavču, zganjala norčije z mlajšo sestrico, v glavnem, raztur Počasi bo čas za malo discipline
9. dan - 23.1.
Še danes zjutraj, pred najinim odhodom v službo:
Kljub veliko vložene energije, pozornosti in ljubezni, lahko rečem, da je presegla vsa najina pričakovanja! Bravo Punči!
Če ima kdorkoli še kakršnokoli vprašanje ali koga zanima še kakšen detajl, kar pogumno.
Še enkrat, zelo sva srečna in ponosna, da je Punčka nova članice naše družine. Hvala, Mačja Hiša, še posebej ge. Janji, da ste ves ta čas tako lepo skrbeli zanjo, poleg trume vseh ostalih hvaležnih kosmatincev in kosmatink!
David & Špela
* Slike so posnete so z mojim mobilcem, seveda brez flash-a, da bi Punči čim manj vznemirjali.