Odgovor Ne okt 25, 2015 5:14 pm

Problem s sosedi in njihovimi živalmi

Pozdravljeni

Lepo bi vas prosila za pomoč.

Pred kratkim sva se s partnerjem preselila v nov kraj, v hišo (v najem) kjer zraven živi lastnik in njegova družina. Je na kmetiji. Na začetku seveda vse lepo in prav, kmalu sva se jim pa malce zamerla zaradi najine ljubezni do živali.
Na kmetiji imajo psa, ki verjetno že nekaj let (ali pa kar nikoli) ni videl dlje od 3m stran od njegove ute. Problem pa je tudi z mački. Seveda jih nimajo sterilizirane/kastrirane, tako da so mladiči kar skos na sporedu. Večina jih čudežno zgine, eden ali dva pa ostaneta. Ne vem ali umrejo sami, ker jih futrajo z ostanki od kosila in z najcenejšimi briketi ali pa se jih znebijo kako drugače. Velikokrat sva jim na skrivaj nesla hrano od najinih muc.
Ena od mucic ima poškodovan rep. Ko sva to lastniku omenila je rekel, da je že vprašal veterinarja za mnenje in da je veterinar rekel da je to normalno, da se ji ne pozdravi zato ker si ga skos liže. Verjetno se je zlagal ker ne vem kakšen kreten (pardon) od veterinarja bi to rekel čisto tako mim grede.
Mačk je več. Tam, 4,5,6 sploh ne vem več ker jih je nemogoče sproti šteti. S tem da jih par vmes zgine in pridejo nazaj (verjetno breje). Poskušala sva se že pogovoriti z lastnikom, a zaman, ker ima žal zaostalo mnenje o živalih. Njemu se midva zdiva neumna ker imava tri mačke doma, ker jima kupujeva kvalitetno hrano in ker jih peljeva k veterinarju in "mečeva denar stran".
S partnerjem ne veva kaj narediti. Če jim pokličeva kakšno inšpekcijo, društvo za zaščito živali bodo točno vedeli, da sva bila midva, kar pomeni da naju bodo takoj ko bodo lahko, vrgli na cesto. S tremi mucki, ki jih imava, si tega ne moreva privoščiti. Iščeva že nekaj časa, da bi se preselila in jih nato takoj prijavila, ker potem ne bi bilo važno kdo jih je.
Danes sva opazila, da ima ena od mucic pod sprednjo desno tačko hudo odprto rano, res grdo zgleda in skrbi me za njeno prihodnost, saj tukaj poznajo veterinarja le za krave in prašiče, ostale živali si očitno tega ne zaslužijo.
Srce me boli in počutim se izdajalsko ker živalim ne pomagam.

Prosim vas, pomagajte mi. Kaj lahko storim? Naj jih vse popakiram, ko jih ne bo doma in peljem v eno zavetišče? Ne zdi se mi prav, ker imajo lastnika in niso izgubljene.

Ne vem več kako naprej. :dash: