Ne nov 27, 2011 5:51 pm Napisal/-a hanamu
Moram tudi jaz napisati kako vrstico...za mano je ogromno mačjih izkušenj, vse življenje sem živela na vasi v družbi raznovrstnih živali, ampak meni najljubše so bile in ostale mačke. stara mama jih je imela zunaj, čez dan so hodile tudi v hišo. Naj povem, da se mačke, ki so vse življenje živele zunaj ZELOOOO težko navadijo na notranje bivanje. Moram reči, da se dve moji mački nikoli nista. Sta sterilizirani, ampak to ni kaj dosti spremenilo. Ponoči spita sicer noter, ampak čez dan gresta na travnik lovit miši. srečo imamo, da je tam samo en sosed, ki ima prav tako rad živali in je glede tega marsikaj rešeno. Letos sem se preselila, s seboj sem vzela samo eno muco, ki je bila vajena hiše. ostali dve sta ostali pri moji materi, tako sem se odločila zaradi njunih divjih karakterjev. Odločitve ne obžalujem, čeprav bi ju raje videla tukaj, imata pa tam dnevno oskrbo, saj je mati že v penziji. Glede muce, ki sem ju vzela s seboj, pa sem imela velike pomisleke, bila je vajena življenja zunaj in znotraj, bala sem se, da mi bo odcepetala, da jo bo raztrgal pes, da se bo...tisoč strahov. Naj povem, da si še ene muce nisem mogla omisliti, ker je naša Muca Babi Lev+... štirinajst dni sem hodila za njo po šumi, spet smo se selili na kraj bogu za hrbtom, potem pa sem ugotovila, da se mi bo tako samo zmešalo. Muca je želela ven. Nesrečna je bila noter, pa naj bo kakor bo, jokala je. in sem jo spustila ven. In trpela, ker nisem vedela kako je z njo. Enostavno sem ji morala zaupati. Plot je takoj preskočila, ampak ko sem jo čez pol ure poklicala, je bila takoj pri meni. Počasi sva gradile to zaupanje, je pa res, da je do pol štirih, ko pridem iz službe, ne pustim zunaj. Ko pridem, pa ima do večera čas, da se nadiha zraka in prinese miš od zunaj. Tako vem, da ji lahko pomagam, da sem blizu, če se kaj zgodi. je pa žal tako, da je življenje nepredvidljivo, da tudi za otroka ne moreš vedeti, kakšne nevarnosti vse prežijo nanj, tudi če ga pustiš v varnih rokah vzgojiteljice, pa ga zaradi tega še ne boš zaprl v kletko, da ne bi videl grozot... To je vse na žalost del življenja. Je pa tako: OBSOJAM VSAKRŠNO ZNAŠANJE NAD ŽIVALMI ALI OTROKI, naj bom tu jasna. In kolikor se da, je treba enemu in drugemu omogočiti čimvarnejše življenje, ki pa naj bo zanj čimbolj kvalitetno. To pa je po mojem mnenju odvisno od mačke same, ker so vsi karakterji zase. To je zame odgovoren skrbnik, ki svojo žival dobro pozna in se trudi za njeno dobro v vseh pogledih. Žal se tu ne strinjam z belim ali črnim. Ampak to so samo moje izkušnje. Hvala, da sem jih smela deliti z vami.
Otroci in živali dajejo življenju pravo barvo.