Spekla prvo vegansko potico in ugotovila da sploh ni težko.
Testo:
0,5 kg polnovredne moke
1,5 dag kvasa
1 majhna žlički soli
naribana lupinica neškropljene (bio)limone
8 dag olja/margarine
8 dag (ali po okusu) svetlega trsnega sladkorja
približno četrt l mlačnega rastlinskega mleka
Nadev:
40 dag mletih lešnikov
10 dag piškotov
žlica bio-margarine
žlička cimeta v prahu
majhna skodelica rozin
1,5 skodelice vrelega rastlinskega mleka
sladkor po okusu
rum
50ml rastlinske smetane
Testo: V skodelico mlačnega mleka nadrobimo kvas, dodamo žličko sladkorja in žlico moke. Ko malo naraste, ga dodamo moki. Dodamo še ostale sestavine. Mleko prilivamo po potrebi. Testo pokrijemo s prtičem in pustimo vzhajat eno uro.
Nadev: Rozine za vsaj eno uro namočimo v mlačni slani vodi. Zavremo mleko in ga prelijemo čez lešnike. Dodamo vse ostale sestavine.
Testo razvalamo, nadevamo, zavijemo in pustimo vzhajati pol ure. Pečemo okoli 55 minut na 175 stopinj.