Nehite se režat, ker tole je pa čisto res! Dokler zavetišča ne bodo dolžna pisat verodostojnih poročil in to za ves čas bivanja živali v zavetišču, dajala od sebe podatkov in bodo hermetično zaprta (tista ki pač so), bo to držalo še toliko bolj. Z vsem matranjem in pridobivanjem podatkov okoli ovinka se lahko samo približaš poznavanju stanja v zavetiščih in ga oceniš, samo zavetišča sama pa edino vedo kakšno je stanje v resnici. In tudi, če bi vsa prostovoljno pisala kar se da korektna poročila, bi trditev še vedno držala. In vedo samo vsako zase. Tudi probleme in težave s katerimi se srečujejo, poznajo samo zavetišča, težave pa so tudi regionalno in lokalno pogojene in niso vse skupne vsem. In brez poznavanja težav tudi ustreznih rešitev ne more bit. In ravno v tem je problem! Dokler bo vsak čuval svoj vrtiček, in dokler bo veljala taka tržna logika, ga seveda bo, se bo zapuščenim živalim bolj slabo pisalo. Ker ni interesa poiskat optimalne rešitve za vse, vsaj mimo ekonomskih interesov ne. V bistvu če bi rekli bobu bob društva brez zavetišč ne morejo najt optimalne rešitve, ker težav zavetišč ne poznajo, zavetišča pa brez društev ne, ker problem zapuščenih živali presega ekonomske okvire in finančno breme oskrbe v zavetišču. Dva zorna kota pač. Približno tako kot če veslaš samo z levim al pa samo z desnim veslom. Težko bo it naravnost in kam prit... Sem pa sicer jaz nad tem, da bi veslali z dvemi vesli hkrati in kam prišli, že zdavnaj obupala, beri: get me out of this planet...
Duško, hvala za že ne vem kateri replay in nazoren prikaz kako deluje vesolje s svojimi znaki. Sej počasi, tam nekje v naslednjih nekaj desetletjih si bom zapomnila. Sej tisto, "v tretje gre rado", sem drugače že vzela, veš. Če te torej dvakrat prešine, pa ne samo to, pač pa zraven še obakrat naglas rečeš, da moraš prestavit avto, pa vseeno, če je razlog nepotreben, potem to moraš nardit. Ker če ne, gre v tretje Rado (al kaj vem kir predrzneš) in ti pusti obvestilo redarstva zalepljeno na šipo...

No, pol avto seveda premakneš, je pa kava zato bistveno dražja. Bol bi šla že rajši na kavo v Kempinski. Je parkplac, je zastojn, postrežba na nivoju, pa še high class se lahko počutiš... tko, prav mi je! Kaj pa ne berem znakov...

al pa na kavo ne hodim tja, kamor pač sodim