udomačen tiger
Moderator: renata
udomačen tiger
udomačen tiger
Šakti je napisal/-a:To se prav idilično sliši.
Večina ne razume da s/k muca rabi samo kake pol ure urco šnofanja okrog bajte pa je več kot zadovoljna. Preostanek dneva bo itaki prespala in se raje crkljala. Starejšemu gospodu in gospe sem večkrat pazila mačkona, medtem ko sta potovala po svetu. Za svojega muca sta se celo tako potrudila, da sta za muca ogradila vrt na ta način, da muc ni mogel na cesto. Bil je edini mačkon v mestu, ki je lahko varno užival veni. Na ta način je kljub temu da je imel proste izhode in je bil zraven tega še težki ledvični bolnik doživel 16 let. Vse se da če je volja.
udomačen tiger
plašen zajček
moksa je napisal/-a:Šakti je napisal/-a:Moje mnenje je da se ne moreš kar odločit da so mačke notranje živali in jih imeti potem zaprte tudi če cele dneve jokajo da bi rade šle ven.
Ja, lahko se "kar odločiš". Pravzaprav - moraš se tako odločiti. Tako, kot se odločiš, da boš imel psa v prometnem okolju na povodcu ali pa kot se kot starš odločaš, kaj je bolje za tvojega otroka.
Debra je napisal/-a:Hočem povedat to, da maček pač ni pes in tudi če nekaj počne po nekem vzrocu zelo dolgo, prav nobenega zagotovila ni, da tega nekega dne ne bo tega spremenil in nas presenetil.
udomačen tiger
plašen zajček
nevidna bolha
udomačen tiger
Kraj: Koper
udomačen tiger
Catlady je napisal/-a:Da bi se kaj spremenilo, bi verjetno moralo biti bolj točno določeno, ker kot si rekla, si tak predpis vsak po svoje razlaga. Morda pa se bo kdaj tudi to spremenilo, če že ne prek zakona, vsaj prek miselnosti ljudi. Še 10 let nazaj so v našem koncu, ki je bolj odmaknjen, ljudje svoje pse kar tako imeli ves čas spuščene. Nato jih je večina dobila pesjake, zdaj jih imajo nekateri celo notri. Pri mačkah pa so sedaj večinoma s/k, kar je bilo pred leti nekaj čisto nepredstavljivega. Se mi zdi, da se stvari počasi spreminjajo na bolje, no, lahko pa je to samo moja izkušnja
So mi pa eni kolegi iz Anglije povedali, da je pri njih baje mačka po zakonu "free roaming animal" in mnoga društva/zavetišča sploh ne oddajajo mačk ljudem, ki jih želijo imeti samo notri. Svašta.
udomačen tiger
helena je napisal/-a:Catlady je napisal/-a:Da bi se kaj spremenilo, bi verjetno moralo biti bolj točno določeno, ker kot si rekla, si tak predpis vsak po svoje razlaga. Morda pa se bo kdaj tudi to spremenilo, če že ne prek zakona, vsaj prek miselnosti ljudi. Še 10 let nazaj so v našem koncu, ki je bolj odmaknjen, ljudje svoje pse kar tako imeli ves čas spuščene. Nato jih je večina dobila pesjake, zdaj jih imajo nekateri celo notri. Pri mačkah pa so sedaj večinoma s/k, kar je bilo pred leti nekaj čisto nepredstavljivega. Se mi zdi, da se stvari počasi spreminjajo na bolje, no, lahko pa je to samo moja izkušnja
So mi pa eni kolegi iz Anglije povedali, da je pri njih baje mačka po zakonu "free roaming animal" in mnoga društva/zavetišča sploh ne oddajajo mačk ljudem, ki jih želijo imeti samo notri. Svašta.
Predpisi brez premika v vsaj nekaj glavah ali še bolje v veiko glavah eno figo pomagajo. Naš zakon za zaščito živali je v bistvu izredno dober, se mu tudi drugače mnogo bolj razviti tujci na tem področju čudijo, samo kaj, ko ga še inšpekcija v celoti ne upošteva, kaj šele ostali.
Osveščanje, delovanje, tumbanje vedno enega in istega, drugače ne gre in s/k, s/k, s/k.....
V Angliji imajo porazen zakon, oz.ga sploh nimajo, organizacije delujejo zelo različno, je pa kultura in odnos do živali, vsaj družnih, na mnogo višjem nivoju.
Tam imajo muce večinoma notri z občasnim izpustom na ograjene vrtove, veliko njih tudi samo notri, zgodbe o povoženih, zastrupljenih, ubitih,...so redke in nas začudeno gledajo, ko razlagamo, kako je pri nas.
Se spreminja, se. Pred šestimi leti so nas gledali kot da smo z lune padli, ko smo imeli za posvojitev resne zahteve, ko smo razlagali o s/k, ko smo se z mački sploh ukvarjali, pri nas celo inšpektorji niso vedeli recimo, da mora iti mačka s/k iz zavetišča.
Imaš včasih občutek, da cepetaš na mestu, pa temu ni tako. Če preskočiš nekajletni časovni interval in pogledaš nazaj, so stvari drugačne, boljše.
zvesti pes
udomačen tiger
Kraj: Koper
udomačen tiger
udomačen tiger
udomačen tiger
udomačen tiger
udomačen tiger
Kraj: Ljubljana
udomačen tiger
Kraj: Ljubljana/Koroška
udomačen tiger