Jutri bo že tri tedne odkar je Pika prišla v našo malo družinico

. V tem tednu sem opazila izjemen napredek pri njeni rehabilitaciji. Besedo rehabilitacija uporabljam, ker kot veste je bila zelo trpinčena in v slabih razmerah. Skratka povedati vam moram, da se Pika ne boji več psov, saj se veselo pozdravlja praktično z vsakim, ki ga srečava na sprehodu. Ko je prišla v Ljubljano se je namreč bala vsega kar leze ali gre. Zdaj pa je že prava korajžna frajerka, celo tako zelo, da se mi je danes prvič iztrgala iz rok, a se je takoj vrnila, ko sem jo dvakrat ostro poklicala nazaj.
Druga stvar, ki pa sem jo opazila pri Piki pa je to, da se full rada crklja in me kar naprej opominja, da jo naj crkljam. Je prava pasja muza

. Vidi se, da sva zelo navezani druga na drugo. Ta teden sem zaradi službenih obveznosti bolj letala sem in tja in nisem imela toliko časa zanjo, sem videla, da ji je bilo kar hudo, kar mi kazala z dvigom leve tačke.
Imam pa eno vprašanje. Ali kdo izmed vas ve, kaj pomeni, da se Pika polula in takoj po tem grebe po tleh?? To sem opazila že prejšnji teden in to počne vsak dan skoraj na vsakem sprehodu. Ali to pomeni, da označuje? Zakaj bi to počela?