udomačen tiger
Kraj: Ljubljana
Re: JANKO
(pa tudi kakšno solzo potočit od ganjenosti).
Muce, ki so našle svoj dom.
Moderatorji: helena, renata, gipsy
udomačen tiger
(pa tudi kakšno solzo potočit od ganjenosti).
udomačen tiger
Mia_2006 je napisal/-a:
na sneg recimo 
udomačen tiger
.
.

plašen zajček
Za Janka sem nabavila furminator (ujela sem neko akcijo), ki ga naravnost obožuje. Očitno mu je všeč malo bolj groba krtača, jaz pa priznam, da sem bila na začetku kar malo skeptična, da ne bom pregroba. Zelo ga moram pohvaliti, zelo rad sodeluje pri česanju oz. kakršnikoli negi. Običajno je na vrsti za Sini, ki jo zaradi daljše dlake dnevno češem. Ko imava midve dovolj, ga pokličem in sam skoči na mojo mizo. Krempeljčke imava postrižene 1 2 3, kot da je najhujši salonski maček.
Potem ga seveda nagradim z vitaminsko pastico. Po navadi me pogleda v smislu: "Kaj, to je to, me ne bi še malo mečkala?"
Sini in Janko sta prevohala njegove čevlje, v miru pojedla večerjo in zdaj tičita nekje v dnevni sobi skupaj z njima. Fenomenalno, še pred enim letom sem mislila, da tega pri Sini ne bom nikoli dočakala.
Smo v 16. nadstropju in vsi zvoki od spodaj so zelo ojačani, kot bi bilo vse na megafon. Tako da je bila vsaka petarda kot bomba. Boščka mojega je bilo štlah, ves znerviran je tekal po stanovanju. S fantom sva se zato podvizala in povabila družino na silvestrovanje kar k nama domov. Smo preživeli, zdi se mi, da ga je zelo pomirjala najina bližina.
Je kar živahen, sploh čez dan. Rad je na toplem, spi na vodni postelji, ki je ogrevana, te dni ko je malo več sončka, pa se prav sonči.
Sini ne mara direktnega sonca, zato mi je prav zanimivo. Na balkon ni šans, da gre, sploh ga ne mika (Sini včasih zateži in ji odprem). Zdi se mi, da je vedno bolj zgovoren, pogosto kaj pripoveduje ali me "pozdravi". Najraje pa se stisne k meni, pa tudi k fantu, in to tako trdno trdno, kot da noče, da greš še kdaj stran.
Pa rad rije po odejo, če mu fant naredi "iglu". Imata svoje "moške" trenutke.
Nasploh je vedno tam, kjer je človek. Če nimaš časa zanj, nekje za tabo neopazno spi in čaka, da ga pobožaš ali da gremo naprej - kuhat, se igrat, gledat tv, se učit (obožuje ležanje na papirju)... Zlat je!

udomačen tiger
, in kakšno lepotičko imaš za "ženo" 
plašen zajček
, ki ga je prvič videl.
Ko je postal član naše družinice, se je bal celo svojega novega ata, zdaj pa kar takole. 
udomačen tiger

udomačen tiger

udomačen tiger

plašen zajček
Vse najboljše, bučko moj.
udomačen tiger

udomačen tiger

čvekava papiga
plašen zajček
Čez eno uro je že dojel, da sva tu in da bo vse po starem. Sini pa kipi od sreče, samo da je nazaj njen ljubljeni ati.
Na balkon smo namestili dva mala stolčka in mizico, to je te dni glavna atrakcija zgodaj zjutraj. Mia_2006 in Janko skupaj zajtrkujeta na balkonu ob 6.00.
Sini je na balkonu raje zvečer, ko sonce zaide, svetloba ni zanjo. Nasploh je Sini bolj nočna mačka.
Janko očara prav vsak obisk, starejšim gospem zna zlesti tudi v naročje.
Po navadi zbeži, ko zazvoni zvonec (to ga je seveda naučila paničarka Sini), ampak je preveč radoveden in je po 1 min obiska že zunaj in šarmira. Deli buce, se pusti božati, potem pa se zlekne nekam v središče dogajanja.
Z njim ni nobenih težav. Janko je nad vsem navdušen. Neguje se zelo rad: češe, masira, striže krempeljce, in ja, tudi kopal se je že. Imel je precej mastno dlako in prhljaj. Zdaj teh težav več nima. Kopanje in fenanje je lepo prenesel. Vsaka mu čast! Po kopanju je izredno napredoval v zaupanju. 2x bolj zaupa. Iz stanovanja sploh ne sili.
Neznansko me osrečuje dejstvo, da se pri nas tako dobro počuti.

udomačen tiger

udomačen tiger

plašen zajček
udomačen tiger
in Sini 
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov