udomačen tiger
taklemamo
Da vam najprej predstavim naše prve štiri muce, ki so bili še odgovorno in premišljeno posvojene. Vse ostale so posledica mojega dela.
Vsak s svojo zgodbo, vsak drugačen, vsi mojimoji najboljši in najlepši.
Fotomaterial je čisto svež, današnji,
Najstarejši BENI, star cca. 7 let, še ostanek moje simpatije do perzijske scene.( v kateri sem se znašla 23 let nazaj in jo po nekaj letih zapustila, ker mi ni bilo nič jasno, kaj ima ljubezen do muc opraviti z dolžino dlake, repa, takimi in drugačnimi merami.)
Beni je bil kot dobro leto dni star muc prinešen na lokalno veterinarsko ambulanto na evtanazijo. Popolnoma zavozlan, s krvavimi ranami pod dlako, zlomljenim repom in psihično popolnoma strt.
Ima kronične težave z zdravjem, sploh leto 2010 je bilo zanj skoraj usodno. Smo se že poslavljali od njega, vendar je zopet prišel k sebi in upam, da bo še dolgo z nami.
SREČKO, posvojenec iz Zonzanija, k nam je prišel 5 let nazaj, čisto majhen, z mrtvo sprednjo tačko. Bi lahko rekla temu posvojitev iz usmiljenja, saj smo prišli v zavetišče po čisto drugega mačka, odšli pa z njim.
Še vedno je napol divji, igra mamico mladičkom, vzgajal je tudi mačji punci, ki sta prišli k nam kakšno leto za njim, Mici in Suzo.
Je tudi najtežji med našimi mački, saj ima 7,8 kg.
SUZA, naša prva dudarka, pri nas od svojega 4.tedna, čisto posebna muca, kot da je ni. Včasih je ne vidimo tudi po cel dan ali dva.
Pri nas 4 leta.
MICI, posvojenka iz Zonzanija je kot 3 mesečna muca bila posvojena iz Zonzanija en teden za Suzo. Ker sem bila takrat prostovoljka v tem zavetišču, sem jo skoraj vsakodnevno oskrbovala in se na njo zelo navezala. Ena od redkih preživelih v tistem poletju, ko je bila epidemija mačje kuge. Zlata muca.