Daj si duška, 2. del

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2016 12:29 pm

Re: Daj si duška, 2. del

Trixi - žal mi je za prijateljico od hčere, vendar vsaj na boljše gre... počasi.

Za tvojo hči pa: izločite komplet mlečne izdelke in mleko iz prehrane, če slučajno še niste. Sama imam migrene/glavobole od 5.leta in zadnja pol leta izločam mleko in mlečne izdelke (siri, mleko, skuta, tudi živila ki vsebujejo mlečne snovi) iz prehrane. Meni je pomagalo. Imam še vedno glavobole, vendar ne tako pogosto, prav tako je migrena bolj ali manj omejena na čas okoli menstre. Pa če se da izločite tudi vsa konzervirana živila (razne omake za testenine iz kozarca, konzerve, vegeto ipd.).

Pa fino bi bilo odkrit vzrok za migrene - domnevam da pri nevrologu ste že bili + MR slikanje ipd?

lp
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2016 2:41 pm

Sorcerer je napisal/-a:Jst pa danes bentim čez NLB. Oddala sem vlogo za začasen višji limit na vizi, nič posebenega. In dobim včeraj klic da mi ga ne morejo dat, ker so zaznali neporavnane obveznosti do lizing podjetja (sploh ne njih). Da rabim neko potrdilo, še sami ne vedo katero in kakšno. Povprašam če je printout NLB-klika ok, pač s prikazilom plačil leasinga, oni da ne. Da more leasing podjetje dat nek kdovekak piltek.

Pišem elektronsko leasingu, kaj se dogaja. Da če je res možno da kako plačilo ni šlo skoz, in se obenem opravičim ker ja, morda je blo prejšnja 2 meseca kaj morda plačano s tednom zamude ko je bil moj v bolnici. Sem pač laufala ko kura brez glave. Da pač ni blo niti opomina ne nič, in da kako do tega potrdila o čistih poslih sploh pridem. Elektronsko, osebno v LJ, ali po pošti. Oni pa men čist presenečeni, da nimajo oni nobenih info da bi sploh karkoli pošiljali NLB-ju glede mene, in da JA, celo preplačala sem jim prejšnji mesec v moji zmedi. So zaenkrat poslali nekaj čemur oni rečejo "konto kartica" mojega računa, s popolnoma vsemi izstavljenimi računi in plačili od dneva nakupa avta pa do danes, pa držim pesti da se NLB-jevci zjasnejo.

Ker sem mela že srce v gatah da sem res kaj dolžna še za avto.

Žal ni tako enostavno - seveda leasing hiša ničesar ne pošilja NLB-ju, ampak se vse zapisuje v sistem sisbon, od koder črpajo vse podatke o kreditni sposobnosti. Preveri, kaj se tam dogaja, z osebnim certifikatom lahko tule preveriš, kaj se dogaja:
http://sisbon.si/sl/dostop-do-podatkov/za-fizicne-osebe
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2016 5:16 pm

Leia, hm, pa si me nekaj naučila. Še nikoli nisem imela takega primera, za sisbon pa niti vedela nisem. Decembra ob jemanju kredita ni nihče ničesar niti zahteval, niti omenil. Je vse šlo gladko skozi. Sem pregledala zdajle tole s certifikatom, in moj sisbon pravi da je vse ok.
Nimam nobenih terjatev ali česarkoli. Ok stanje. Je pa res da je to šele prvič da sem zaprosila prav za začasno povišanje odkar imam lizing. Mogoče je res vse skupaj samo nek nov "protokol", že zaradi same prisotnosti lizinga na seznamu sisbona. Ker lizing je razviden. Samo me je pa res ustrašilo, ko vem da je vse pokrito tako kot mora bit, pa potem takole pokličejo. Pa vsega skup gre za 1mesečno povišanje limita za vsega 200evrov.

Trixi, moje misli so s tabo, tvojo tamalo, in njeno sošolko. Ko gre zdravje, vse ostale "male" jeze, kot na primer bančna papirologija, popolnoma zbledijo v primerjavi. Do nedolgo nazaj nisem vedela kako hitro mi lahko začne dol viset za bebce na šihtu na primer. Pogrešam tiste čase. Ko nisem trepetala od enega krvnega testa do drugega za mojega. Pa od ene biopsije do druge zase. Pa sva še oba "relativno ok".

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2016 7:10 pm

Sorcerer, drži se in sporoči mi še kaj. :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2016 7:40 pm

Sorcerer, kolikor se spomnim, se odobritev limita obravnava tako, kot če bi jemala kredit. Če imaš slučajno že kar visok obrok lizinga, znajo biti težave.
Jaz sem, recimo, samo porok za kredit (nikoli zamujen in vse bp, vsekakor pa tega kredita ne odplačujem neposredno jaz), pa vsakič komplicirajo, ker je pač tam prikazan.
Vsekakor ti pa želim, da vse ok rešiš. (Pa sem lumpa in predlagam, da zamenjaš banko, če jo le lahko :P ;) )
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2016 7:56 pm

Obrok lizinga je minimalen. 88evrov. Lizing podjetje je dalo potrdilo kar v elektronski obliki, in isto je romalo na banko, ki je vse tudi sprejela. So si sicer vzeli od desetih zjutraj ko sem posredovala potrdilo, pa do 10minut pred zaprtjem banke zvecer, ampak je steklo tako kot mora. Gre pa za zacasen dvig limita na posojilni kartici. Simpl zadeva. Niti za podpisat ni, pa odobritev je manj kot dva evra. V preteklosti je bilo bedno simpl k pasulj. No ja, reseno je. To je taglavno. Da si lahko neham belit glavo. Da mam ciste racune tako z banko kot lizingom. Sem jih mela ze prej, ampak me je pa banka znervirala.

Trixi, vse bo ok. Mora bit. Bom pa hvalezna za kake pozitivne misli ta petek. Ma dragi enega od pregledov.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2016 9:16 pm

Sorcerer, držim pesti za vaju oba :angel: tole ni nč fer :S
Držta se :praising:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr mar 09, 2016 12:02 am

eh, lajf ni fer. Zato pa mamo kosmatince, ane? Da na nefer dneve pridejo polupckat, zmasirat trebuh z zvezdicami, odvalit kamne od srca (ker na prsnem kosu, trebuhu in stegnih pac ni placa za 16kil mackov IN kamen - si macjad nrdi plac)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 17, 2016 12:52 pm

Dobim izvid po pošti in plačam poštnino 3.28€. :O
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 24, 2016 10:33 am

24 let pa Whiskas?! :O Nič več ne razumem ... res ne. :S
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 24, 2016 12:18 pm

Sva že dve :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 24, 2016 12:33 pm

ne razumem, kaj ti ni jasno. :P

mi je veterinarka povedala, da macja hrana je macja hrana, whiskas je boljsi kot vsaka kot vsaka domaca hrana..

smo jo menjali. veterinarko, ne hrano :P
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Če mar 24, 2016 1:51 pm

Kaj je malo ljudi, ki z nezdravo prehrano in z goltanjem cigaretnega dima in alkohola dozivijo visoko starost? Pac, enim se us***e.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 24, 2016 4:02 pm

Genetika. Jst se tudi od rojstva ukvarjam s previsoko telesno težo, pa nisem neki požeruh. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 25, 2016 8:24 am

fiorina je napisal/-a:mi je veterinarka povedala, da macja hrana je macja hrana, whiskas je boljsi kot vsaka kot vsaka domaca hrana..

Ce pogledas to skozi oci enega vaskega zivinozdravnika, ki vidi, da kmecke macke futrajo z ostanki kosila in kot "domaco hrano" misli ostanke cloveske hrane, potem bi skoraj morala rect, da to drzi. Pomojem je VSAKA hrana, ki je namenjena prav mackam, bolj primerna kot npr tenstan krompir pa sevede mleko s kruhom, ki velja za tradicionalni macji obrok v ruralnem okolju.

Tudi pri ljudeh ni nobenega pravila, da bojo tisti, ki zdravo zivijo, npr vegani, vse bio, eko, joga, post, trimckanje, ... , v povprecju docakali visjo starost kot nekdo, ki kadi in vsak vecer pred TV-jem pije pivo in gloda cips. Celo debelost, ki velja kot hud dejavnik tveganja za zdravje, ne vem, ce po statistikah zares znatno pripomore k (pre)zgodnji smrti.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 25, 2016 9:18 am

:makingcookies: Uspelo mi je! :yeey: Že ob 6ih zjutraj začela s peko piškotov, vmes zrihtala mucke in sebe, dostavila otroka v šolo ter šibala v službo, vmes še opravila en prevzem velikonočnih dobrot, pa postanek v lekarni in pravočasno prispela na delovno mesto. :superman: :crazy:
Ups, to že spada v drugo temo "zakaj sem srečna.." ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 25, 2016 9:24 am

SuperTrixi na pohodu :D.................................Slika

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 25, 2016 9:39 am

:D Ja, vedno sem vesela, ko se mi stvari poklopijo in v kratkem času veliko naredim.
Pa še to, v lekarni gužva in na cesti tudi - po ovinkih, v klanec, pred mano avtobus, za njim kombi + še 3je osebni in to več kilometrov, ni šans prehitet. :crazy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 25, 2016 7:03 pm

In za koga je pekla? :yahoo:

Za nas pozeruhe, lahko ste malo faus, itak :P . Piskoti so, kot vedno, superiorni. :nyam:

Moram se pohvalit, da sem danes naredila se postanwk v vili Mila in tudi tam so nas zalozili z slastnim futrom :nyam: .

Miline pripombe cez Njeno bom pa zapisala kam drugam :P .
Cetudi je to ona tema za duskanje, je se vedno premalo, za vse kaj sem slisala o macjem trplenju v zeleni stolpnici :fool: ,
Poleg mi je pa mus pokazal vse trikce, ki jih ze obvlada <3
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 25, 2016 9:23 pm

Pa še res je :lol: toliko je imela za povedat fiorini, da sem samo gledala :D :D
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost