udomačen tiger
Re: Zakaj izključno notranje bivanje?

Muce, ki iščejo dom.
Moderatorji: helena, renata, gipsy, Bela šapa, Trixi
udomačen tiger

udomačen tiger
Kraj: Ljubljana/Koroška
) Sama sicer rož v stanovanju nimam, ker naša Lali poje vse, kar je zeleno - pa ne, da sem nek ljubitelj rož, ampak nočem tvegat, da bi mela kaj strupenega in bi ona to pojedla. Kljub temu pa imam kavč, zavese in vse ostalo, pa mačka tega ne zamenjujeta za igrače oz. praskalnik.. Tako da upam, da mi uspe mamo prepričat, da muckam v hiši nič ne manjka (pa da bo takrat Stenmark še na voljo za posvojitev)
čvekava papiga
Kraj: večinoma Ljubljana
udomačen tiger
Sama sem vrgla uč na Stenmarka, ampak mi mame še ni uspelo prepričat, da lahko ima tud FIV+ muca čisto normalno dolgo življenje. Pa ne me razumet narobe, kakorkoli rada bi, da bi mela mama mačjo družbo, je v to ne bom silila, niti slučajno pa ne na račun mačje varnosti. Mama je drugače odličnega zdravja, stara 56, še par let ima do penzije, ampak smo pač pred letom dni ostali sami in zdaj je ona v hiši čisto sama.

čvekava papiga
Prvo me je skurcal, zakaj nisem rajši nje vzela, zdaj me pa vsake tolk časa povpraša kako je kaj, pa če so jo že zrihtali, pa da izključno notranjim mačkom pravzaprav res nič ne fali, pa da mogoče bi pa le.. To mu lohk pa sam želvovinka naredi 
zvesti pes
. Danes se imata neizmerno rada, čeprav je on karakterno vse tisto, kar si ona ni ravno želela-je divjak z vlkim D-jem in uničevalec stvari z vlkim U-jem
... no je pa, crtljivc in izredno komunikativen muc...pa še lep po vrhu (zanjo itak najlepši). 
udomačen tiger
Kraj: Dravograd

nevidna bolha
ja tud jz ne morm čez to temo!!!! in moram MORAM na kratko kaj dodati.
kot sm že na FB napisala sm kot osnovnošolka ( več kot 20 let nazaj )imela ČUUUUDOVITEGAAA, ZLATEGAAA, SRČKANEGA, INTELIGENTNEGA, LJUBEČEGAAA črnega mucka. Bila sm zraven, ko je rastel v maminem trebuščku mucke Nine, pogovarjala sm se z njim, ko sm čohala nino po trebuščku in bila sm zraven, ko se je skotil 11.06. v moji sobi( mama je na srečo bila na vrtu, da sm ga lahko skrila, da ga ni utopila
potem, ko je prišla in ugotovila,da imamo novega člana sm ga branla z vsemi štirimi...hvalabogu me je uslišala )...in ko je to krasno bitjece prišlo na svet je takoj prepoznalo moj glassss!!!! samo moj glas je slišal in ni več jokal!!!! ma to je nekaj nepopisno lepega!!!!
in neverjetnega!!!Bile so poletne počitnice in raje kot na ulici sm bila doma in se ukvarjala z mojim otročičkom....( vmes bom veliko stvari izpustila kr bi napisala cel roman kako sva se fajn imela in bila navezana drug na drugega ).----in seveda nekega dne pozimi si je moj Smuki- smukec zaželel na ulico...jokal je in gledal skozi okno in vztrajno hodil k vratom....in glede na zastarelo mišljenje, ki je takrat veljalo in prigovarjanju staršev ( češ, da jz mačka mučim kr ga ne spustim na svobodo in da oni ne bodo cele dneve poslušali kako se "dere" )sm ga v dobri veri spustila!!! na prostost in ga čakala kdaj se bo vrnil.....in sm čakala in čakala in ga iskala po ulici...in klicala in bila žalostna na smrt....dokler se mi ni oglasil iz ene garaže. Revček je splezal skozi odprto okno not in ni znal več ven...dokler ga nisem rešila in vsa presrečna nesla domov in se že takrat v mislih odločila, da ga nikoli več ne spustim ven!!!!....ponoči je pa ta moj mali ljubček začel bruhati!!!! zjutraj ga je mama seveda peljala k veterinarju v lepi rumeni košarici......in ko se je moja mama vrnila ( spomnim se kot, da bi bilo včeraj ) in ko sem pritekla do vhodnih vrat in jih odprla....JE BILA KOŠARICA PRAZNAAAA!!!! Znorela sm od hudega...in histerično jokala in ponavljala, kje je moj Smukec, kje je moj Smukec......umrl je...veterinar ni vedel točno povedati kaj mu je bilo....zdelo se mu je čudno....kot, da bi pojedel kakšen strup....ali za podgane v garaži....ali ga je kdo zastrupil.....Ma jz sm tulila kot žival od bolečin in jokala kot najhujša nevihta!!!! IN jezna sm bila na mamo, da kaj ga je kr pri veterinarju pustila!!!!kr jz bi mu naredila pogreb kot se spodobi!!!! ....... še danes velikokrat pomislim na njega in se spomnim s solzami v očeh tistega 23. januarja!!!!.....in v šoli pri pouku sm jokala in sošolci so se mi smejali in učiteljica me je poslala domov.........in velikoooo let nisem imela nobenega mucka.........do danes....in seveda....absolutno so samo v stanovanju!!!! na varnem,na toplem,obdani z ljubeznijo,scartani,zdravi,siti,napiti in svobodno skačejo in spijo kjer hočejo....odstranila sm vse nevarne predmete ( steklo, ogledala,flumastre, kemične, plastične vrečke, majhne lončke, nevarne plišaste igrače,žeblje, vijake, orodje, čistila,strupe, pa seveda vse rože, rastline in podobne stvari pa električne kable imam samo na enem kraju zvite v klobčič, kr tko mucki pustijo na miru in pečko imam takšno, da se ne zvrne in vrata so vedno zaklenjena ter na obisk povabim samo ljubitelje živali in mačk!!!ostali ostanejo zunaj )...........itd....................in izbirčna sm tudi pri izbiri veterinarja kr tud oni ne marajo vsi mačk sm ugotovila..............itd..................... 
udomačen tiger
Kraj: Celje
lepo se godi tvojim mačkicam.
udomačen tiger
) in dve oprsnici. Zato, ker sta bila Tachek in Tracy že od prej malo navajena zunanjosti, ju zdaj vsak dan za kakšno uico peljem ven po travniku, ki je okoli hiše. 
udomačen tiger
MarryAlice je napisal/-a:Mami preprečujem, da bi mi muce spuščala ven. Po parih dneh sem ji pokazala slike(preden ste nešli in potem). In zdaj je končno le popustila in se strinja z mano. Še vedno je zaradi tega malo jezna in pravi, da mačke potrebujejo svobodo in zunanji zrak. Strinjala sem se glede zunanjega zrakain kupila povodec(flexi) in dve oprsnici. Zato, ker sta bila Tachek in Tracy že od prej malo navajena zunanjosti, ju zdaj vsak dan za kakšno uico peljem ven po travniku, ki je okoli hiše.
Hvala za vso pomoč !
bravo! 

udomačen tiger
LaliLoki je napisal/-a:MarryAlice je napisal/-a:Mami preprečujem, da bi mi muce spuščala ven. Po parih dneh sem ji pokazala slike(preden ste nešli in potem). In zdaj je končno le popustila in se strinja z mano. Še vedno je zaradi tega malo jezna in pravi, da mačke potrebujejo svobodo in zunanji zrak. Strinjala sem se glede zunanjega zrakain kupila povodec(flexi) in dve oprsnici. Zato, ker sta bila Tachek in Tracy že od prej malo navajena zunanjosti, ju zdaj vsak dan za kakšno uico peljem ven po travniku, ki je okoli hiše.
Hvala za vso pomoč !
![]()
![]()
bravo!
jeeees
udomačen tiger
Bravo, MarryAlice! Vztrajnost in odločnost se splača. 
udomačen tiger
Kraj: Celje
udomačen tiger

udomačen tiger

udomačen tiger

udomačen tiger
udomačen tiger
Vsa zalepljena sem videla, da ni mleka za v kavo, pograbila psa in letela v trgovino, ne da bi preštela mačke (kar ponavadi avtomatsko storim, preden grem). Ko sem prišla nazaj do stolpnice, sem - ne vem, zakaj - pogledala dol po rampi, ki vodi do vrat v klet, in tam zagledala črno mačko. Ker okrog naših blokov živi samo nekaj mačk, ki se jih da videt samo od daleč, pa nobena ni črna, sem privezala psa in šla dol pogledat. Mačka je bila prijazna in mi je praktično skočila v naročje.
Našla sem lastnega mačka.
pobegne pa nazaj v kuhinjo takoj, ko se kdo odpravlja ven, pa je od takrat že kakšno leto ali dve. Blizu odprtih vrat ga niti slučajno ne vidiš več.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov