oaza88 je napisal/-a:visinnox, ponujam gomolje dalij, če ti kaj prav pride - sporoči

Sem mislila, da si jih že "razprodala". Mi pride prav, če lahko prezimijo v zemlji, ne bi rada imela preveč dela z vrtom in jih jeseni vlekla ven.
rozika je napisal/-a:A koga zanima avokado (nima plodov, so pa stari od par mesecev pa do 8let, veliki od 0.5 pa do 2.5m) ?

Avokado pa ni prezimen, se mi zdi? Če da, potem bi ga imela.
Kovačnik me zaenkrat še ne zanima, ker prej rabim pergolo. Potem bi raje imela zimzelenega, čeprav ne diši, ker se trudim čim več zimzelenih rastlin imeti (varujejo pred pogledi sosedov tudi pozimi).
Lovorikovec, da, prosim, avkube pa ne poznam. Če je nezahtevna, prosim.
Bršljan sem pa jaz kupila prejšnji teden, ga še sadim, veliko različnih vrst, ker nameravam vso žičnato ograjo ozeleniti. Pri nas ni dovoljeno imeti polno ograjo, lahko pa (celo moraš jo) ozeleniti. Smo tako "aklih", kot bi ne bili najbolj zabačena vukojebina. "Pot" mimo našega vrta, ki jo prekriva 1 m visok plevel in ničemur ne služi, se imenuje: cesta prvega reda!
Bambusa nikakor ne bom imela, ga vsi odsvetujejo.
Kosteničevje (lonicera) je zelo širok pojem. Medenj sodi tudi kovačnik, pokrovne rastline (jaz jih imam nekaj zasajenih, da bodo čez n let skrile neurejeno brežino pod našo ograjo).