Pe jun 10, 2011 11:00 am Napisal/-a visinnox
Danes poslušala resnične zgodbe iz kmečkega vsakdana:
Soseda št.1: Nada je imela mačka, tako priden je bil, je češnje obvaroval pred ptiči. Potem so češnjo obrali in mačka niso več rabili, samo futrat bi ga morali. Pa ga je Nada zavezala v vrečo, zraven še ene par kamnov in ga je vrgla v potok. Kako je mogla? In kaj bo zdaj pri spovedi rekla? Jaz tega ne bi nikoli mogla narediti. Jaz sem dala našega mačka ubit bratrancu. On ga s palco pobije, jaz pa tega ne delam. Je bil nekam bolan, pa len, pa dlaka mu je začela izpadat, pa sem ga dala. Potem mi je sim z mesta prinesel drugega mačka, dolgodlakega mladička. Je rekel, da ta je pa samo za v hišo. Ja, kaj je žival za v hišo? Sem ga takoj ven spodila, naj miši lovi. Zdaj je pa ta maček čist divji, se potepa vse naokoli, pa dlako ima čist scufano in zvozlano, prav grd je za pogledat. Če ga ujamem, bo bratranec poskrbel zanj. Saj sin ima zdaj doma tri mlade, pa bo drugega pripeljal...
Mestni nevednež: Soseda, zakaj je vaš pes tako suh?
Soseda št.2: Kaj bom še pesa futrala, saj nič ne dela! Včasih mu kaj plesnivega kruha vržem, ker ga druga žvad ne je, sam si pa muhe lovi, ali pa kako miš.
Mestni nevednež: Kako si pa lahko kaj ujame, saj je na čisto kratki ketni?
Soseda št.2: Naj pa crkne, saj tako ni nič od njega.
Mestni nevednež ve že toliko, da prijava ni mogoče, ker bi vsa vas vse zanikala in ker bi njemu potem hiša zgorela, pa še s koli bi ga nagnali iz lepega idiličnega krajinskega parka Kozjansko.