zvesti pes
Re: Nocno bedenje :/

gipsy je napisal/-a: ...so mace začele sumljivo vzhajati...

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema
zvesti pes

gipsy je napisal/-a: ...so mace začele sumljivo vzhajati...

) sta tudi nekaj "vzhajala" (kakšen krasen izraz
), ker je hrana za tavelike muce toooooooolk fajn. No, sem pač začela tehtat in dobita po obrokih.
udomačen tiger
Se pač rada dobro naspim.
Nikjer drugje tega ne pusti, razen na postelji (ima kdo kakšno razlago za to?). No seveda bi zdaj Ice šel v spalnico, če se le da (sem ga usrala, samo ga je res fajn videti, da se mečka in tako prede) in praska po vratih, na srečo nežno in komaj slišno. Ignorirava in preneha s tem. Je pa spalnica vsem trem tako zanimiva, da smuknejo not takoj, ko je to mogoče. 
udomačen tiger

čvekava papiga
ja pol maš pa spraskana vrata...mi tud vstrajamo ja 
nevidna bolha
Kraj: Koper

udomačen tiger

plašen zajček
plašen zajček
udomačen tiger
čvekava papiga
Zdaj sem ze nekaj noci spala normalno, joj, sem ze pozabila, kako je to fino.
Vsi trije gremo zvecer skupaj spat in potem zjutraj skupaj vstanemo, jupi jupi
Upajmo, da bo zdaj mir, dokler ne nastopi kaksna starostna tecnoba 
udomačen tiger
gjural je napisal/-a:drugače pa se mi smilite vsi ki grete zvečer brez mačka spat... jaz težko zaspim brez da se pride maček k meni malo mazit pa da ne prede zraven
Se pridno uleže k nogam in spi bolj ali manj do jutra. Ostala dva ves čas hodita okrog pa igrala bi se in lovila repke (pa nevidne hudobne škrate in podobna nevidna mitološka bitja
), zato se spat zraven njiju ne da. Situacija je torej jasna: Čupo v posteljo, ostala dva pošljem ven. Jack gre pridno spat v svojo košarico (ja, uno ta premajhno), Nežki se pa to zdi velika krivica in diskriminacija, zato celo noč joka pred vrati (pa ni nikoli sitnarila, dokler Čupa ni bila notri). 
udomačen tiger
udomačen tiger

udomačen tiger
in naslednji dan se je ponovilo isto. Našedva sta ful občutljiva, če jima ne posvečaš dovolj pozornosti in bolj kot sem jima razlagala, da če bo ponoč mir, se bomo več igrali, ko bova prišla iz službe, ampak ni užgal
No in sedaj imamo že kakšna dva tedna novo vzgojno taktiko: nujna vratca so od 22h do 6h zjutraj zaprta. Prvi dan je bila lužica pred vrati in praskala sta po vratcih ko zmešana od 3.30, ampak sedaj je pa že tak lep mir. Prideta težit šele ob 6h, ko dobita tudi zajest. Sedaj imamo ponoči že vratca odkenjena in tamala tudi spi pri nama , ampak zjutraj, ko začne težit, jo 'vržem' ven in zaklenem vratca, ki se zopet odprejo šele ob 6h
. Mene boli srce, ko praskata po vratih, ampak včasih je enostavno treba. Mislim, da sta dojela, da boljše kot spim, več se z njima lahko čez dan ukvarjam 

udomačen tiger
ne predtsavljam pa si, da bi zjutraj dobile hrano, ker potem pa tudi mi ne bi spali. bučka vsak dan pred hranjenjem (okoli 7h zvečer dobita konzervo, brikete imata drugače čez cel dan) dobi totalen živčen zlom in mijavka vsakič ko grem v/iz kakšne sobe, ker misli,d a bo že za jest. in potem se vrže na hrano in hlasta kot da 3 dni ne bi dobila NIČ za jest. tko da si res ne predstavljem, kako bi zgledalo jutranje hranjenje. pri nas pač ponoči spimo. se pa kdaj zgodi, če sva recimo dalj pokonci, da se zmedeta kao "a ne gremo še spat" in pol mamo kšne dirke ponoči. ampak to res redko. imam pa zadnje čase drug problem, saj se je bučka očitno odločila da je moja moja in vsako jutro priude spat k meni. in pol če se slučajn mal premakjnem, hop mi že spizdi povšter
in potem nimam srca da bi jo dol nagnala in se že par tednov zvijam v iskanju udobnega položaja okoli nje 
udomačen tiger
v naši hiši. Poooojma nimam, kaj delajo mačkoni ponoči, kar se mene tiče, lahko tudi omare premikajo (sicer ni videt, da bi jih
) , ampak jaz spim kot ubita in me nič ne moti, tistih par urc pač, kolikor spim/noč. Zbudi me edino, če kakšen ni OK in zamjavčka - pa ni važno, a smo v istem štuku (kot je bil primer v času zasilne preselitve) ali ne (kot je bilo prej in je spet zdaj).

plašen zajček
Kraj: Petrovče
udomačen tiger
Kraj: Celje
Leta nazaj, ko sta k nama v postejo prihajala otroka, je stalno nergal, da se nič ne naspi, da naj spita v svoji postelji, kako jima dajam potuho ...
) za vedno preteklost, imava pa polno posteljo mačk, če je pa kakšen dan preveč placa v postli pa že sprašuje: kje je pa Bučko spal, a Elvisa tudi ni bilo, kam so se vsi mački pogreznal, da ni nobenga

čvekava papiga
Ampak danes je pa že ob 5ih odpirala predale v moji nočni omarici in noter lezla, pa na vrh okna je skočila (roleta spuščena, okno pa na stežaj odprto) in poskušala še na omaro, tik pod strop splezat
Takrat sm jo pa dol snela, okno zaprla in je dala za nekaj časa mir. Res ne vem, zakaj je ob 5ih tko fajn okrog kolovratit, pa skokico preganjat po stanovanju 
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov