Evo, sem nazaj. Moram tudi jaz kake dinarčke zaslužit.
In sicer, v azilu ne ležijo trupla naokoli, če to kdo misli, tudi hrano dobivajo, pač to kar zmorejo ali dobijo. Higiena ni na višku, in ja imajo receptorja, ki dela, mislim, 4 ure.
Kaj se dogaja v karanteni, ne vem. Kaj delajo z mucami in kužiji, ki umrejo, ne vem.
Gremo dalje. To tematiko- muce- aktivno spremljam od tega foruma dalje, se pravi od Vikijeve posvojitve, za kar se lahko zahvalim Heleni, ker je poslala Vikijev link.
Posledica- nova zasvojenka. Zdaj pa linke pošiljam veselo naprej jaz, sploh tam, ko dobivam maile s tisoč naslovi, pa jih lepo ponucam. Škodi ziher ne, da ljudje vidijo, kaj se živalim dogaja in kako se drugi potem trudite, da bi imele muce lepše življenje nekoč.
Še pred mesecem vem, da sem vprašala Trixi, kaj je to živolovka. Ker je preveč prijazna, da bi me vprašala, če sem z lune padla, mi je raje vse obrazložila. Da je zavetišče zadolženo oskrbet muce in kužije, s/k, sem zvedela tukaj, kaj je potrebno naredit, če najdeš zapuščeno, poškodovano žival- znova tukaj. Mogoče bi se bilo potrebno povezati z ambulantami in obesiti na vidno mesto zunaj postopek, ki ga je potrebno narediti, če žival najdeš. Ljudje nima(m)jo pojma.
Vse muce, ki so se zatekle, smo vedno oskrbeli sami, nihče ni vedel, da je zato zadolženo zavetišče. Največ živali pa je bilo itak pri mami, ki stanuje blizu avtoceste in živali pač probajo najt nekoga ,ki bi jim pomagal. In šentiljska občina ima pogodbo z azilom komaj dva ali tri mesece. In vse živali smo vozili na šentiljsko, pa nikoli nihče ni omenil, kakšen je postopek, kdo je za žival odgovoren.