AjBeLePu je napisal/-a:Vzgajati otroke res ni tako enostavno.
Res jih ni. Enaka vzgoja istega starša pri dveh različnih otrocih ima lahko povsem različne učinke in rezultate. Ampak dejstvo pa je, da jih je treba vzgajat. Sem bolj liberalne sorte in sem zagotovo taka tudi pri vzgoji. Ampak samo znotraj nekih okvirov in mej.
Mi ni všeč, če mi pod noge prileti nevzgojen in spuščen pes in mi ni všeč, če mi pod noge prileti nevzgojen otrok z vozičkom ali brez. Se zgodi, da prileti, jasno da, ampak prav nič ni narobe, če se zna otrok opravičit in ima starša, ki mu razloži, da ni vsak prostor namenjen divjanju. Če se vame zaleti otrok na otroškem igrišču, potem je to nekaj drugega, v nakupovalnem centru pa nisem navdušena nad otroci, ki recimo "pospravljajo" po policah, se zaletavajo z vozički ali se podijo po trgovini.
So otroci s katerimi gre to lažje, so taki, s katerimi gre to težje - naloga staršev je, da se s tem ukvarjajo. Otroke imajo oni in ne okolica, povsem enako kot recimo pse.
Je prav, da se lahko otroci odločajo, je prav, da norijo, je pa tudi prav, da se naučijo lepega vedenja. Vse njihovi starosti primerno, jasno.