Tkole: ker ste se vsi tok hvalili, kok je luštno spat z mački v spalnici, smo tudi mi
malo probali. NAPAKA!

Čupa pridno spi do jutra, preostala dva pa sta ponoči čisto po pričakovanjih nemirna.
Protokol: zvečer pridejo notri vsi. Ko ugasnem luč, Jack prinaša igrače, punci se vzajemno umivata (in seveda zraven sklofata), čez čas se umirijo. Okoli 1h gre Jack na wc, potem se začne sprehajat in igrat, sploh rad z zaletom skače na preostale speče. Zato ga zaprem ven. Lih zaspim nazaj, ko se zbudi Nežka in sitnari za pozornost, zato postavim ven še njo. Čez eno uro začne gospodičnica praskat po vratih. Ko po kakšni uri praskanja še kar ne odneha, jo spustim nazaj in bo nekaj časa mir. Ob 6h jo zabrišem ven, ker mi že eno uro brez prestanka izmenično mesi povšter in glasno žveči moževe Crocse. Praska po vratih do 8h, ko vstanem.
Če jih že zvečer zaprem ven, seveda protestirajo, tako da tudi ne morem spat. Če so zunaj vsi, se Čupa celo noč obeša na kljuko. Če spustim notri samo Čupo, bo Nežka celo noč praskala in jokala zaradi hude krivice, ki se ji godi. Če spustim notri še Nežko, ju Jack glasno kliče in išče celo noč, ker je osamljen.
Selotejp ne deluje prav dobro, ker ga LIŽEJO in pulijo dol iz vrat. Zobna pasta jih ne moti, imajo radi svež dah. Prižgan ventilator pred vrati jih ne moti, ker jih vsaj lepo hladi med praskanjem.
Skratka zaradi ekspermientiranja bomo morali zdaj prešaltat nazaj na popolno prepoved vstopa v spalnico, pa še bomo vsaj dva tedna vse noči prebedeli, ker se prej sigurno ne bojo sprijaznili. In ne, ne rabim nasveta, ampak ptirožujem se pa vseeno lahko, ker sem neprespana in sitna.